Schenken/ Estate Planning

Tijdens uw leven kunt u ook geld schenken aan een goed doel of aan uw naasten. Bijvoorbeeld omdat u één van uw kinderen of een andere dierbare financieel een steuntje in de rug wilt geven.

Wilt u scheve gezichten voorkomen en iedereen gelijk behandelen dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Zo kunt u in een testament een regeling treffen waarin schenkingen met de erfenis moeten worden verrekend.

Daarnaast zijn er verschillende fiscaalvriendelijke mogelijkheden om te schenken.

Door een schenking te doen kan vaak erfbelasting worden bespaard. Er kan jaarlijks gebruik worden gemaakt van de vrijstellingen voor de schenkbelasting. Het hoogste tarief in de erfbelasting kan soms worden voorkomen door een schenkingsplan te maken.

We denken graag met u mee over de optimale manier om een schenking vorm te geven.

Wist u dat het mogelijk is om een schenking op papier te doen? U erkent dan een bedrag schuldig en betaalt alleen de rente jaarlijks aan de ontvanger. Dit kan behalve voor (klein)kinderen ook interessant zijn bij giften aan neven en nichten of niet-familieleden.

Heeft u weleens gehoord van de familiebank? U kunt gelden uitlenen aan familie of vrienden die hiermee een huis gaan kopen of gaan aflossen op hun eigen woning schuld. U ontvangt rente en aflossing. Wellicht wilt u ook een hypotheekrecht laten vestigen om zekerheid te krijgen over de terugbetaling.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Informeer naar wat Everest Notariaat voor u of uw organisatie kan betekenen.