Everest Notariaat doet er alles aan om de dienstverlening aan u door te laten gaan in deze bijzondere tijd. We willen persé dat u toegang houdt tot de notariële diensten, want die kunnen zekerheid geven in onzekere tijden.

Natuurlijk volgen wij in ons beleid rond het Coronavirus (Covid-19) de richtlijnen van het RIVM.
Heeft u binnenkort een afspraak met kantoor? Zo gaan wij daar mee om:

Akte tekenen
Moet er een akte getekend worden? Dat kan. Maar we beperken het fysieke contact tot een minimum. Daarom gebruiken we volmachten waar dat kan. Overleg hierover met uw behandelaar. Onze medewerkers zullen u ook actief benaderen hiervoor. Er zijn ook akten die niet per volmacht ondertekend kunnen worden. In die gevallen worden de akten aan u telefonisch toegelicht. De fysieke ondertekening duurt daarna nog maar heel kort.

Besprekingen
Geplande besprekingen worden allemaal óf telefonisch, óf via Skype / Facetime gedaan (als u daar mee instemt) óf uitgesteld. U wordt hiervoor benaderd door onze medewerkers.

Op locatie
Voor afspraken met klanten thuis, op hun kantoor of elders ‘op locatie’ geldt dat in overleg steeds moet worden bekeken of die doorgang kunnen vinden.

Regels bij bezoek aan ons kantoor
Als u op kantoor komt, wast u eerst uw handen en hanteren wij de volgende regels:

  1. We laten alleen mensen toe die de akten moeten tekenen, dus geen familie of adviseurs
  2. We hebben geen fysiek contact (geen handen schudden)
  3. We blijven op 1,5 meter van elkaar en niezen of hoesten in onze elleboog
  4. We ontsmetten deurklinken, pennen, stoel en tafel na elke afspraak

We verwachten dat u zich aan de richtlijnen van de overheid houdt! Dus als u neusverkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft, verzoeken we u om niet naar kantoor te komen en voorafgaand aan de afspraak contact op te nemen om een oplossing te zoeken.

Al onze medewerkers houden zich uiteraard ook aan de richtlijnen. Maar we kunnen helaas geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele negatieve gevolgen voor uw gezondheid na de komst naar ons kantoor. Uiteraard proberen wij wel zoveel mogelijk risico’s te beperken.

Legalisatie volmachten
Om te voorkomen dat mensen ons kantoor bezoeken terwijl dat niet strikt noodzakelijk is, is het tijdelijk niet mogelijk om volmachten van andere notariskantoren door ons te laten legaliseren. Indien u hierover vragen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met het notariskantoor waarvan u de volmacht heeft ontvangen aangezien er voor de legalisatie van volmachten tijdelijk versoepelde maatregelen zijn aangekondigd door onze beroepsorganisatie (KNB).